Dava dosyasının durumunu nasıl öğrenebilirim?
Vatandaşlar, e-Devlet şifresi, e-İmza, mobil imza ve e-Devlet olmak üzere dört seçenekle internet üzerinden UYAP Vatandaş Portalı’na bağlanabiliyor; Türkiye genelindeki tüm davalarına ait bilgileri takip edebiliyor.
Mahkeme kararını nereden görebilirim?
UYAP Bilgi Sistemi aracılığıyla davanızın güncel durumunu öğrenebilir, evrak gönderebilir ve gerekirse ücret/masraf/tahsilat işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Dosyanızın ilerleme bilgilerinde yapılan son işlemi takip ederek davanızın güncel durumu hakkında bilgi alabilirsiniz.
Uyaptan mahkeme kararı nasıl öğrenilir?
UYAP Vatandaş Portalı’na giriş yapın ve talebinizi oluşturun.b) E-Devlet Kapısı UYAP Vatandaş Portalı bağlantısına tıkladıktan sonra “e-Devlet üzerinden giriş” butonuna tıklayın. … c) e-Devlet bilgilerini kullanarak sisteme giriş yapın … d) “İşlemleri sorgula” butonuna tıklayın. … e) Dosya talebi butonuna tıklayın. … f) Açılan ekranda sorgunuzu tamamlayın.
Karara çıkmış dosyanın sonucunu nasıl öğrenebilirim?
Bir dava dosyasına ilişkin kararlar e-devlet üzerinden takip edilebilir. Davacı, dosyasının durumunu öğrenmek için e-devlet uygulamasına girdiğinde, hakimin söz konusu davanın konusu olan olay hakkında karar verdiğini ve dosya durumunun karara bağlandığını belirterek davayı kapattığını anlamalıdır.
Karara çıkmış dava ne zaman sonuçlanır?
Davanın kesinleşme ve kapanma süreci, istinaf süreci de dahil olmak üzere, yaklaşık 15 gün içerisinde tamamlanır ve bu süre içerisinde taraflara sonuçlanan dava ve hakim kararı yazılı olarak bildirilir.
İstinafa giden dosya durumu nasıl öğrenilir?
Vatandaşların Temyiz Mahkemesi’ne sorduğu en yaygın sorulardan biri, dava dosyası keşif sürecinin nasıl işlediğidir. Davanın durumunu öğrenmenin birincil yolu e-devlet uygulamasıdır. E-devlete giriş yaptıktan sonra, mahkeme dosyası keşfine giden bağlantıları takip etmelisiniz.
Mahkeme kararı UYAP’a ne zaman düşer?
İlgili hükme göre elektronik işlemlerde süre gün sonunda sona ermektedir. İlgili düzenlemeye göre elektronik ortamda gerçekleştirilecek işlemlerin ertesi güne sarkmaması için süre 00’dır.
UYAP vatandaşa nasıl girilir?
Davalarını elektronik ortamda takip etmek isteyen vatandaşlarımız UYAP Vatandaş Portalı Bilgi Sistemi’ne adresinden giriş yapabilirler. Ayrıca e-devlet şifreleri, mobil imza veya elektronik imza kullanarak sisteme giriş yapma seçeneği de bulunmaktadır.
Mahkeme kararları nerede yayınlanır?
Dosyanızın Yargıtay’daki durumunu inceleyebilir veya dosyanız kapalı ise karar bilgilerini ve kararı görüntüleyebilirsiniz.
Dava dosyam uyapta neden gözükmüyor?
Savcı dosyalarının UYAP ortamında neden görünür olmadığı sorusunun cevabı aslında basittir. Yukarıda açıklandığı gibi savcı dosyalarında gizlilik esastır. Savcı dosyalarının gizliliği o kadar büyüktür ki bir kişi kendi soruşturma dosyalarını bile UYAP’ta görüntüleyemez.
Dava dosyası e-devlete ne zaman düşer?
Hakkımda açılan bir davanın sisteme yansıması kaç gün sürer? Hakkınızda açılan bir davadan haberdar olsanız bile aynı gün içerisinde e-devlet veya UYAP sistemine yüklenmez. Genellikle davanın sisteme yansıması 1 hafta veya en geç 10 gün sürer.
Safahat bilgileri nelerdir?
Safahat bilgi ekranı, dosya hakkında bilgi alabileceğiniz, dosyada yapılan tüm işlemlerin, kim tarafından, hangi tarihte ve nasıl bir işlem olduğu gibi bilgilerin yer aldığı ekrandır.
Mahkeme kararı ne zaman kesinleşir?
Gerekçeli kararın kendilerine tebliğinden itibaren taraflar, kararın kesinleştiğini gösteren bir temyiz dosyasının sunulması kaydıyla, karara karşı iki (2) haftalık itiraz süresine sahiptir.
Karara çıkmış dosya tebliğ edilmezse ne olur?
Kararın tebliği, kararın ilgili tarafa iletilmek üzere posta yoluyla gönderilmesi anlamına gelir. Gerekçeli karar tebliğ edilmezse karar kesinleşmez.
Savcı incelemesinde olan dosya ne zaman sonuçlanır?
Mahkemelerde ceza dairesinin bir davayı inceleme süresi 352 gündür. Yargıtay Başsavcılığı’nda bu süre ortalama 473 gün olarak hesaplanmıştır.
Mahkeme kararı UYAP’a ne zaman düşer?
İlgili hükme göre elektronik işlemlerde süre gün sonunda sona ermektedir. İlgili düzenlemeye göre elektronik ortamda gerçekleştirilecek işlemlerin ertesi güne sarkmaması için süre 00’dır.
Adıma dava açılsa e-devlete ne zaman düşer?
Hakkımda açılan bir davanın sisteme yansıması kaç gün sürer? Hakkınızda açılan bir davadan haberdar olsanız bile aynı gün içerisinde e-devlet veya UYAP sistemine yüklenmez. Genellikle davanın sisteme yansıması 1 hafta veya en geç 10 gün sürer.
Uyaptan neler öğrenebilirim?
Ulusal Yargı Ağı Projesi’nin (UYAP) mobil ayağı olan UYAP SMS Bilgi Sistemi, avukatların ve vatandaşların, adliyeye gitmelerine gerek kalmadan, dava açma, icra takibi başlatma, duruşma tarihleri gibi bilgileri cep telefonlarına gelen kısa mesaj yoluyla öğrenmelerini sağlıyor.
Dava dosyam neden görünmüyor?
Dosyanızı görememenizin sebebi: 1. Dosyada proxy girişiniz yoktur. 2. Dosyanız kapalıdır. 4. Uyap sisteminde mükerrer girişiniz olduğu için bazı dosyalarınızı göremiyorsunuzdur.