Canan Kaftancıoğlu neden siyasi yasak getirildi?
Canan Kaftancıoğlu, 12 Mayıs 2022 tarihinde Yargıtay tarafından sosyal medya paylaşımları nedeniyle “kamu görevlisine görevi sırasında hakaret”, “Türkiye Cumhuriyeti Devletini alenen aşağılama” ve “Cumhurbaşkanına hakaret” suçlarından 4 yıl 11 ay 20 gün hapis cezasına çarptırıldı ve…
Kaftancıoğlu aslen nereli?
Asıl adı Garip Tatar olan Ümit Kaftancıoğlu, Ardahan’ın Hanak İlçesi’nin Koyunpınarı Köyü’nde (eski adıyla Saskara) doğdu.
Canan Kaftancıoğlu nereden aday oldu?
Siyasi kariyeri 2014 yılında Maltepe Belediye Başkanlığı adayları arasında yer almasıyla başladı. 13 Ocak 2018’de CHP İstanbul’un 36. Olağan İl Kongresi’nde İstanbul İl Başkanı seçildi. Siyasi kariyeri 2014 yılında Maltepe Belediye Başkanlığı adayları arasında yer almasıyla başladı. 13 Ocak 2018’de CHP İstanbul’un 36. Olağan İl Kongresi’nde İstanbul İl Başkanı seçildi.
Siyaset yasağı nedir?
Oy verme yasakları, seçimlerden önce belirli bir süre boyunca seçim kampanyalarına katılımı yasaklayan düzenlemelerdir. Polonya ve Slovenya gibi ülkelerde, seçim gününde insanları belirli siyasi partilere oy vermeye çağırmak yasadışıdır. Bazı yargı bölgeleri, oy verme yasaklarının ifade özgürlüğünü ihlal ettiğini savunmaktadır.
CHP İstanbul İl Başkanı Kimdir Nerelidir?
Özgür Çelik (14 Haziran 1981’de Sivas’ta doğdu) Türk siyasetçidir. İstanbul’daki Cumhuriyet Halk Partisi’nin şu anki il başkanıdır. 1981’de Sivas’ta bir öğretmenin çocuğu olarak doğdu. İletişim alanında lisans derecesi aldı.
İmamoğlu neden siyasi yasaktır?
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında, 4 Kasım 2019 tarihli basın açıklamasında Yüksek Seçim Kurulu üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla dava açılmıştı. Mahkeme, 14 Aralık 2022’de İmamoğlu’na 2 yıl 7 ay 15 gün hapis ve siyasi faaliyetten yasaklama cezası verdiğini duyurdu.
Siyasetin diğer adı nedir?
Siyaset, gruplar arasındaki kararları veya bireyler arasındaki güç ilişkilerini ve kaynakların veya statünün dağıtımı gibi diğer etkileşim biçimlerini içeren bir dizi faaliyettir.
Okulda siyaset yapmak yasak mı?
Burada da ilgili mevzuat, eğitim kurumlarında herhangi bir siyasi partinin lehinde veya aleyhinde propaganda yapılmasını yasaklamaktadır.