Burdur Altınyayla ne zaman ilçe oldu?
Batı Akdeniz’in bu şirin şehri, 1990 yılında bilmediği bir isimle ilçe oldu: Altınyayla.
Altınyayla ilçe mi?
ALTINYAYLA İLÇESİ TARİHİ Altınyayla antik bir yerleşim yeri olmasına rağmen ne zaman ve kim tarafından kurulduğuna dair kesin bir bilgi bulunmamaktadır. İlçe sınırları içerisinde bulunan Başören köyündeki arkeolojik kazılar 1994 yılından bu yana Almanya Marburg Üniversitesi adına Prof.
Sivas Altınyayla hangi Türk boyundan?
Bunlar Kafkasya bölgesinden gelen ve Altınyayla, Ulaş, Kangal ve Şarkışla gibi bölgelerde yaşayan Türk boylarıdır. İlçemiz 93 Harbi olarak bilinen Osmanlı-Rus Savaşı sırasında doğudan batıya göçlerle iskân edilmiştir.
Burdur Altınyayla neyi meşhur?
Ekonomi: Kireç üretimine elverişli olan Altınyayla ilçesinin kuzeyindeki Çalca Tepesi’nde üretilmektedir. İlçenin geçim kaynağının neredeyse yarısının buradan sağlandığı söylenebilir. İlk kireç üretimi 20. yüzyılın başlarında Merkez Camii’nin inşası için denenmiş ve olumlu sonuçlar alınmıştır.
Burdur Altınyayla’nın nüfusu kaç?
İlçe belediyesi 1955 yılında kurulmuş olup 4 ilçeden oluşmaktadır. 2023 adrese dayalı nüfus sayımına göre ilçenin toplam nüfusu 5.197 kişi olup bu nüfusun 3.100’ü ilçe merkezi 2. ilçede yaşamaktadır.
Altınyayla’nın nüfusu kaç?
İlk ADNK sayımına göre ilçenin nüfusu; Toplam 10.548 kişi olup, 3.088’i merkezde, 7.460’ı köylerde yaşamaktadır. 2023 nüfus verilerine göre; İlçe nüfusu toplam 8 kişi olup, 4.307’si ilçe merkezinde, 4.431’i belde ve köylerde yaşamaktadır.
Burdur’un ilçeleri nelerdir?
7175 kilometrekare yüzölçümüne sahip olan Burdur ilinin merkez ilçe dışında 10 ilçesi bulunmaktadır. Bu ilçeler alfabetik olarak Ağlasun, Altınyayla, Bucak, Çavdır, Çeltikçi, Gölhisar, Karamanlı, Kemer, Tefenni ve Yeşilova olarak sıralanıyor.
Altınyayla Kaymakamı kimdir?
Kaymakamımız Sayın Batuhan KALKAN, Altınyayla Belediye Başkanımız Sayın Sezai SUBAŞI, Deliilyas Belediye Başkanımız Sayın Hayati AKBULUT ve beraberindekiler, Deliilyas İlkokulu’nda düzenlenen 2024-2025 eğitim öğretim yılı İlkokul Haftası kutlama programına katıldı. @sivasvaliligi @batuhankalkan25
Dirmil nereye ait?
Dirmil, TorbalıDirmilLandTürkeiProvinzİzmirBezirkTorbalıGeografische RegionÄgäisregion9 weitere Zeilen
Burdur Altınyayla Belediye Başkanı kim oldu?
Selen KınalıAltınyayla / Belediye Başkanı
Sivaslıların soyu nereye dayanıyor?
“Sivas İlbeylileri” günümüzde kendilerine İlbeyli (Elbeyli) diyen ve ağırlıklı olarak Sivas şehir merkezi ile şehrin güneybatısındaki 42 köyü kapsayan İlbeyli bölgesinde yaşayan veya kökenleri bu köylere dayanan Türkmenlerdir.
Sivas hangi kökenli?
Pontus Kralı’nın karısının, Roma Kralı Augustus’un sevgisini kazanmak ve ona olan minnettarlık ve sadakatini ifade etmek için Yunanca’da “Augustus Şehri” anlamına gelen “Sebaste” adını verdiğine inanılıyor. Sebaste’nin zamanla “Sivas”a dönüştüğü iddia ediliyor.
Sivas Altınyayla’nın rakımı kaçtır?
1-Altınyayla İlçesi, Coğrafi Konumu İlçenin alanı 717 km2 olup, deniz seviyesinden yüksekliği 13500 metredir.
Altınyayla nerenin ilçesidir?
Altınyayla, BurdurAltınyaylaLandTürkeiProvinzBurdurGeografisches GebietMittelmeerregionVerwaltung18 weitere Zeilen
Burdur’un hangi yemeği meşhur?
Burdur’un meşhur yemekleri: Testi Kebabı, Burdur Şiş, Çekme Et, Ceylan Böreği, Peynirli Pide, Erik Böreği, Teneke Şiş, Mısır Böreği.
Çamlıyayla ne zaman ilçe oldu?
1854’ten sonra başlayan Osmanlı-Memluk Savaşları sırasında Ali Paşa’nın Namrun’u ele geçirmesiyle, 19. yüzyılın ikinci yarısından sonra belediye merkezi olarak idari taksimattaki yerini almış, 1991 yılında Tarsus Kazası’ndan ayrılarak bağımsız ilçe haline getirilmiştir.
Burdur Gölhisar ne zaman ilçe oldu?
1853 yılında Armutlu ve Horzum ilçeleri birleştirildi. 1867 yılındaki Tanzimat’ta Tefenni’ye bağlı bir belediye haline getirildi. 86 yıl boyunca tek belediye olarak kalan Gölhisar Horzum ve Armutlu köyleri 1953 yılında birleştirilerek ilçe haline getirildi.
Burdur Kemer ne zaman ilçe oldu?
Cumhuriyet tarihinde Burdur İli kurulduğu günden bu yana il merkezi olarak kalmış olup, 1956 yılında belediye teşkilatı kurulmuştur. 19 Haziran 1987 tarih ve 3392 sayılı Kanunla KEMER adında ilçenin kurulması uygun görülmüş ve ilçe teşkilatı 8 Ağustos 1988 tarihinde faaliyetlerine başlamıştır.
Tefenni ne zaman ilçe oldu?
Bölgede ilk idari yapılanmalar Anadolu Selçuklu Devleti ve Hamitoğulları döneminde kurulmuştur. 1864 yılında Burdur Sancağı’nın ilçe merkezi olan Tefenni, Cumhuriyet döneminde Burdur’un ilçesi olmuştur.