İçeriğe geç

Intisar Etmek Ne Demek

Intişar etmek ne demek?

intişār: yaymak, dağıtmak, yayılmak.

Izrar etmek ne demek?

Olağanüstü hal (olağanüstü hal), bir kimsenin, kendi veya bir başkasının malına veya kişisel varlığına yönelik ciddi bir tehlikeyi önlemek amacıyla, üçüncü bir kişinin malına tecavüz etmeye zorlandığı durumdur.

İntizar etmek ne demek?

Oysa Arapça kökenli olup sözlükte pek de iyi bilinmeyen intizar kelimesinin ilk anlamı: “bir şeyin olmasını veya birinin gelmesini beklemek, gözetlemek”, “beklemek”tir.

Bızar ne demek?

Bizarre kelimesi ayrıca kelime grubu tarafından bizarre olarak değerlendirilir. Bu kelime grubunun Türkçe karşılığı “korkmak, sıkılmak veya yorulmak” gibi ifadelerle ifade edilir.

Ittika etmek ne demek?

Harfin fiilin ana harfi olduğuna inanılıyordu. Ittika, “Vikaya’yı üstlenmek”, yani “Vikaya’ya girmek”, yani acı ve zarara neden olan şeylerden kaçınmak ve kendini iyice korumak anlamına gelir. (s. 17) diye devam ediyor.

İntihap etmek ne demek?

İntihar, benzer özelliklere sahip iki veya daha fazla şeyden birini seçmek anlamına gelir. Seçimle ilgili kavramlar “isteğe bağlı” olarak tanımlanır. TDK sözlüğünde İntihap’ın anlamı nedir? Seçim, oy kullanmak ve oy kullanma hakkını kullanmak anlamına gelir.

İttiham etmek ne demek?

(ﺍﺗّﻬﺎﻡ) i. (Ar. vehm “şüphe” > töhmet’ten suçlama) Suçlu sayılmak, bir suçla itham edilmek, suçlanmak: Arkadaşının önünde kalp yetmezliğiyle suçlanmamak için…

Azap etmek ne demek?

İşkence veya acı, insanların başlarına gelen çeşitli olaylardan dolayı hissettikleri sıkıntı ve üzüntü gibi durumlardır. Ayrıca işkence ve ceza anlamına da gelebilir. Arapçadan (عَذَبْ) Türkçeye gelmiştir.

Zik etmek ne demek?

Zikir Anlamı: Zikir, Allah’ı anmak için söylenen veya yapılan söz ve hareketlerdir; övgü, dua, yüceltme ve ibadet gibi. Zikir, Allah’ın varlığının, birliğinin ve sonsuz gücünün delili olan birçok konu üzerinde düşünmek ve tefekkür etmek anlamına gelir.

İhtizar etmek ne demek?

(ﺍﺣﺘﻀﺎﺭ) i. (ar. ḥużūr, iḥtiżār “hazır olmak, zamanı geldi” kelimelerinden) Ölüm korkusu: Ölüm gününe gidip son saatlerini gözyaşlarıyla yas tutacaksınız (Hâlit Z. Uşaklıgil).

Muştu ne anlama gelir?

Öde kelimesi Arapça kökenli bir kelimedir. “Şetve” kökünden türemiştir ve “duyum, haber” anlamına gelir. Muştu, bir kişinin başka bir kişi veya olay hakkında haber veya bilgi aktarması eylemidir.

Uftade ne demek?

“Üftade” kelimesi Farsça kökenli bir kelime olup Türkçede de “fakir, muhtaç ve yoksul” anlamında kullanılmaktadır. Bu anlamda bir kişiyi veya durumu ifade etmek ve zor veya sefil bir durumda kişinin mağdur olduğunu vurgulamak için kullanılır.

Zebil etmek ne demek?

TKD’ye göre Zebilmak kelimesi “gereksiz kullanım” anlamına gelen bir kelimedir.

Abaz ne demek argo?

Sesli Sözlük – Argo: cinselliğe duyulan yakıcı arzu; azgın, şehvetli.

Bıhtı ne demek?

Beyin pıhtısı adı verilen durum, bir kan pıhtısı vücudun herhangi bir yerinde kan dolaşımı yoluyla seyahat ettiğinde ve beyne ulaştığında beyin damarlarında tıkanıklığa neden olduğunda ortaya çıkar. Beyindeki kan pıhtısı aynı zamanda felç olarak da bilinir.

İthaf mı itaf mı?

TDK’da “adak”, bir kişi adına bağış yapmak anlamına gelir. Adak ayrıca yazılmalıdır.

İştirak etmek ne demek TDK?

Katılım kelimesinin ilk anlamı ortak olmak ve katılmaktır. Örneğin, “Şirkette yer aldı” cümlesinde kelime ortak olma anlamında kullanılmıştır. “Plana katılmak” uyum sağlamak, itiraz etmemek ve katılmak anlamına gelir.

İnkısar nedir?

Antik çağlarda daha yaygın olarak kullanılan inkisar-ı hayal kelimesi, günümüz Türkçe çevirisinde “hayal kırıklığı” anlamına gelir. Bu kelime, özellikle anlamı, birçok farklı eserde ve yazılı kaynakta karşımıza çıkar.

İnkişafı ne demek?

Gelişim kelimesi bir şeyin veya durumun farkına varılması ve anlaşılması olarak ifade edilen bir kavramdır. Gelişim aynı zamanda gizli sırların ortaya çıkması ve bilinmesi anlamına da gelir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Ortaboylu Escort