İçeriğe geç

Banlatmak Ne Demek

Banel ne demek sözlük anlamı?

Banel kelimesi toplum içinde küfürlü bir şekilde kullanılan bir kelimedir ve doğru kelime banal’dır. Banal kelimesi “herkesin yapabileceği basit, sıradan şeyler” anlamına gelir. Sözlükteki anlamı: 1- Herkesin kullandığı ve herkesin anladığı.

Berkinmek ne demek?

yansımalı f. (berk +i-n-mek, “güçlü” isminden, eki +i-) E. T. Türkçe ve halk önünde konuşma. Güçlendirmek, sağlamlaştırmak.

Bilaç etmek ne demek?

biilaç – Nişanyan Sözlük. Farsça bī-ˁilāc بیعلاج “şifasız, dermansız” kelimesinden bir alıntıdır. Bu kelime Farsça bī “yoksunluk edatı” ve Arapça ˁilāc علاج’nin bir bileşimidir.

Cebr etmek ne demektir?

Zorlama, baskı, zorlama ve zorlama anlamına gelirken, zorlama, diğer tarafın rızası ve isteği olmadan güç kullanımı anlamına gelir. Bu kelime günlük hayatta sıklıkla kullandığımız birçok ifade ve kalıplaşmış ifadede yer alır. Örneğin, hem zorlama hem de zorlama ve aldatma yoluyla aldatma anlamına gelir.

Bandil ne demek?

BANDİL İMALATI Bandiller; Büyük formatlı mermer levhaların dik konumda tutulmasıyla taşınmasını kolaylaştıran bir araçtır. Kırılgan, sert ve köşeli ürünlerin taşınması için uygundur. Genellikle mermer fabrikalarında kullanılır.

Baldız ne demek ne anlama gelir?

Adama göre, baldız karısının kız kardeşidir. Baldız evlilik yoluyla edinilen bir akrabalık derecesidir. Söz konusu kişi baldızının kayınbiraderi.

Becir etmek ne demek?

Arapça kökenli olan “جَبَرَ” (jabara) fiilinden türemiştir. Anlamı: “Cebir” kelimesi bir şeyi zorla yapmak veya zorlamak anlamına gelir. Bu kelime, bir kişinin iradesine karşı gelerek veya onu zorlayarak bir eylemi gerçekleştirmeye çalışma durumunu ifade eder.

Bekteş ne demek?

Türkiye’de Alevilik denince akla ilk gelen isim Bektaşilik’tir. Bektaşilik, muhtemelen Hacı Bektaş-ı Veli tarafından kurulmuş bir İslami tarikattır. Bu tarikatın mensuplarına (bu örgüte el uzatarak, yani pay alarak katılan kişilere) Bektaşi denir.

Behist ne anlama gelir?

(mesela): gök, uçmak, (bkz: adn, bihişt, firdevs).

Lebriz etmek ne demek?

(per. leb “dudak, kenar” ve riz “pullar” ve leb-riz “kenardan atmak”) Taşacak kadar dolmuştu, ağzına kadar doluydu: Öncesinde ne olduğunu, ne olduğunu bilmiyorum / Lebrîz’di, ne doldurduğunu bilmiyorum (Şeyh Gālib). Uzun süre elinde tut (Muallim Nâci).

Takbil etmek ne demek?

(ﺗﻘﺒﻴﻞ) i. (ar. taḳbіl ​​​​​​​​ḳuble “öpücük” kelimesinden) Öpüşme: Eteksiz bir kürk manto için takbîl-i dâmen’e başvurulur (Muallim Nâci).

Berat etmek ne demek?

Beraat kararı; Ceza yargılamasında yargılamanın sona ermesi ve hükmün açıklanmasıyla, sanığın cezaya çarptırılmaması ve beraat etmesidir. (CMK m. 117)

Zapt olmak ne demek?

Bu bağlamda, ‘el koyma’ sözcüğünün sözlük anlamı ‘tutmak’, ‘kontrol etmek’, ‘el koymak’3 gibi sözcüklere işaret etse de, aslında daha yüksek bir hukuki iddiaya dayanan bir işlemi ifade etmektedir.

Ceberrut olmak ne demek?

Büyüklük. Yargı. Güç, haşmet. Osur-ı kibir ve azamet.

Curret etmek ne demek?

“Cesaret etmek” deyimi Türk Dil Kurumu’nun tanımladığı deyimlerden biridir. Bu deyimin Türk Dil Kurumu’na göre anlamı şöyledir: 1) Cesaretle hareket etmek, yiğitçe davranmak; 2) Saygı sınırlarının ötesinde hareket etmek.

Banal ne demek fransızca?

çok sıradan ve sıkıcı. Her gün, sıradan ve normal bir davranış. Satış normal, her gün yapılan bir eylemdir.

Vandal ne demek argo?

İsa’nın ilk yıllarında yaşamış ve Roma İmparatorluğu ile yaptıkları savaşlarda acımasızlıklarıyla ünlenen Doğu Cermen halkı. Vandalizm: Antik kültürel ve sanatsal anıtların tahrip edilmesi anlamına gelir. Değerini bilmeyen kişi veya kişilere denir.

Banal ne demek bulmacada?

kaba, basit, bayağı, alelade, bayağı, banal.

Avel ne demek?

“Avel” kelimesi “kafası karışık, aptal ve ahmak” anlamına gelir. Ayrıca iş hakkında pek bilgisi olmayan, beceriksiz ve kafası karışık kişiler tarafından kullanılan bir kelimedir. Gördüğünüz gibi, farklı anlamları olmasına rağmen, neredeyse aynı anlama gelirler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir