İçeriğe geç

Dirmil Çatak Köyü Nereye Bağlı

Çatak köyü hangi ilçeye bağlıdır?

Çatak, Karaman ilinin merkez ilçesine bağlı bir köydür.

Dirmil hangi ilçeye bağlıdır?

Dirmil, Muğla ilinin Bodrum ilçesine bağlı bir ilçedir.

Burdur Altınyayla ne zaman ilçe oldu?

Batı Akdeniz’in bu şirin şehri, 1990 yılında bilmediği bir isimle ilçe oldu: Altınyayla.

Çatak hangi ile bağlıdır?

Çatak (Kürtçe: Şax), Van ilinin bir ilçesidir.

Çatak’ın kaç tane köyü var?

Şehir: 1990 sayımına göre toplam nüfusu 21.755 olup, bunun 4.270’i ilçe merkezinde, 17. yüzyılda yaşamaktadır.

Dirmilcik neresi?

Dirmilcik ve Dirmil Beli, Burdur ili sınırları içerisinde bulunan iki geçidimizdir. Dirmilcik Beli, Burdur’un Gölhisar ve Altınyayla ilçeleri arasında yer alırken, Dirmil Beli, Altınyayla ve Bekçiler köyü arasında yer almaktadır. Her iki geçide giden yol üzerinde olduğundan, trafik oldukça hafiftir.

Dirmilin neyi meşhur?

Umarız; Dirmil halı motifleri üzerine bir araştırma gecikmeden yapılır. Dikkatimizi çeken husus, aba yapımı, halı yapımı, katran yapımı ve çan yapımı gibi bahsi geçen faaliyetlerin ilham kaynağının, eski çağlardan beri Dirmil ekonomisi için önemli bir gelir kaynağı olan ve yemek pişirmede kullanılan koyun ve kıl keçisi sürüleri olmasıdır…

Dirmil’in nüfusu kaç?

Dirmil 1990 yılında ilçeye dönüştürülerek Altınyayla ismiyle anılmıştır. Günümüzdeki nüfusu 5335’tir.

Dirmil Belediye Başkanı kimdir?

Selen KınalıAltınyayla / Belediye Başkanı

Burdur’un kaç tane ilçesi var?

Yüzölçümü 7175 kilometrekare olan Burdur ilinin merkez ilçeye ek olarak 10 ilçesi bulunmaktadır. Bu ilçeler alfabetik olarak Ağlasun, Altınyayla, Bucak, Çavdır, Çeltikçi, Gölhisar, Karamanlı, Kemer, Tefenni ve Yeşilova olarak sıralanmıştır. İlde 15 belediye, 193 köy ve 127 mahalle bulunmaktadır.

Burdur Altınyayla neyi meşhur?

Ekonomi: Kireç üretimine elverişli olan Altınyayla ilçesinin kuzeyindeki Çalca Tepesi’nde üretilmektedir. İlçenin geçim kaynağının neredeyse yarısının buradan sağlandığı söylenebilir. İlk kireç üretimi 20. yüzyılın başlarında Merkez Camii’nin inşası için denenmiş ve olumlu sonuçlar alınmıştır.

Çatak köyü nereye ait?

Çatak, Karabük ilinin Safranbolu ilçesine bağlı bir köydür.

Çatak açılımı nedir?

ÇATAK programı, toprak ve su kalitesinin korunmasını, doğal kaynakların sürdürülebilirliğinin sağlanmasını, erozyonu önlemeyi ve tarımın olumsuz etkilerini azaltacak alanları korumayı amaçlıyor.

Çatak rakımı kaçtır?

Mahalle 670 ile 720 metre arasında yer almaktadır. Rakımı 680 m’dir.

Burdur’un ilçeleri nelerdir?

7175 kilometrekare yüzölçümüne sahip olan Burdur ilinin merkez ilçe dışında 10 ilçesi bulunmaktadır. Bu ilçeler alfabetik olarak Ağlasun, Altınyayla, Bucak, Çavdır, Çeltikçi, Gölhisar, Karamanlı, Kemer, Tefenni ve Yeşilova olarak sıralanıyor.

Altınyayla ilçe mi?

Altınyayla, Sivas ilinin bir ilçesidir.

Burdur nereye bağlıdır?

Batı Akdeniz’de bulunan Burdur, Teke bölgesinin kültürel başkenti ve göller, güller ve kalpler diyarı olarak kabul edilir. Şehrimiz doğu ve güneyde Antalya, batıda Denizli, güneybatıda Muğla, kuzeyde Afyon ve Isparta ile çevrilidir.

Burdur Altınyayla neyi meşhur?

Ekonomi: Kireç üretimine elverişli olan Altınyayla ilçesinin kuzeyindeki Çalca Tepesi’nde üretilmektedir. İlçenin geçim kaynağının neredeyse yarısının buradan sağlandığı söylenebilir. İlk kireç üretimi 20. yüzyılın başlarında Merkez Camii’nin inşası için denenmiş ve olumlu sonuçlar alınmıştır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir