İçeriğe geç

Van Adilcevaz Arasi Kac

Van Adilcevaz kaç?

Adilcevaz ile Van arasındaki toplam mesafe 161 kilometredir. İki lokasyon arasındaki otobüs yolculuğu 1 saat 30 dakika sürmektedir.

Tatvan Adilcevaz arası kaç TL?

Tatvan – Adilcevaz Otobüs Seferiobilet’te en ucuz yolculuk300,00 TLEn uygun fiyatlı firmaÖzlem Cizre NuhTatvan – Adilcevaz Kaç saat? 58dakikaEn çok sefer yapan firmaÖz Doğu KarsOrtalama fiyat371,00 TL1 hat daha

Adilcevaz Diyarbakır arası kaç?

Adilcevaz ile Diyarbakir arasi toplam mesafe 344 kilometredir. Iki lokasyon arasi otobüs yolculugu 4 saat 30 dakika sürmektedir.

Patnos’ta Adilcevaz arası kaç kilometre?

Patnos ile Adilcevaz arasındaki toplam mesafe 234 kilometredir. İki lokasyon arasındaki otobüs yolculuğu 4 saat sürmektedir.

Adilcevaz neyi ile meşhur?

Cevizleriyle ünlü ilçemizin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayanmaktadır. Adilcevaz’ın tarihi Kalkolitik Çağ’a (Taş-Bakır Çağı) kadar uzanmaktadır. Bu dönem M.Ö. 6000- M.Ö. 2500 yıllarını kapsamaktadır. Bu dönemden hemen sonra Adilcevaz’da görülen ilk tarihi kavim Huriler olmuştur.

Adilcevaz nereye bağlıdır?

Adilcevaz, Doğu Anadolu Bölgesi’nin Van bölümünde Bitlis ilinin bir ilçesidir. İlçe, Van Gölü’nün kuzeybatısında yer almaktadır. Adilcevaz İlçesi; doğusunda Erciş, kuzeyinde Patnos, kuzeybatısında Malazgirt ve batısında Ahlat bulunmaktadır.

Van Tatvan arası kaç saat?

Van ile Tatvan arası mesafe 139 km olup, en hızlı uçuşumuzla yaklaşık 1 saat 50 dakika sürmektedir.

Van Bitlis arası kaç TL?

“Van – Bitlis” otobüs bileti arayın. Yaklaşık seyahat mesafesi: 161 km. Yaklaşık seyahat süresi: 2 saat ve 33 dakika. Son satış: 57 dakika önce. En ucuz seyahat: 150 TLD. Günlük seyahat sayısı: 15 seyahat noktası. 1 satır daha

Van Tatvan arası kaç TL?

Van-Tatvan otobüs bileti arayın. Yaklaşık seyahat mesafesi: 161 km. Yaklaşık seyahat süresi: 2 saat 32 dakika. Son satış 27 dakika önce. En ucuz seyahat. 150 TLDDalik seyahat sayısı. 39 seyahat noktası. 1 satır daha

Adilcevaz Erciş kaç?

Erciş ile Adilcevaz arası toplam mesafe 161 kilometredir. İki lokasyon arasındaki otobüs yolculuğu 2 saat 30 dakika sürmektedir.

Adilcevaz’da kaç tane köyü var?

Nüfus. İlçe; 1 şehir, 28 köy ve 8 mahalleden oluşmaktadır.

Ağrı Adilcevaz kaç kilometredir?

Adilcevaz ile Ağrı arası toplam mesafe 235 kilometredir. İki lokasyon arasındaki otobüs yolculuğu 3 saat 30 dakika sürmektedir.

Bitlis Adilcevaz arası kaç kilometre?

Bitlis ile Adilcevaz arası kaç kilometre? Bitlis ile Adilcevaz arası karayoluyla 70712 km’dir.

Patnos Bitlis arası kaç?

Patnos-Bitlis arası toplam mesafe 234 kilometredir. İki lokasyon arasındaki otobüs yolculuğu 4 saat sürmektedir.

Patnos Erciş arası kaç?

Patnos-Erciş arası toplam mesafe 228 kilometredir. İki lokasyon arasındaki otobüs yolculuğu 3 saat 30 dakika sürmektedir.

Van Bitlis kaç kilometredir?

Van-Bitlis arası karayoluyla 168 km’dir.

Adilcevaz Erciş kaç?

Erciş ile Adilcevaz arası toplam mesafe 161 kilometredir. İki lokasyon arasındaki otobüs yolculuğu 2 saat 30 dakika sürmektedir.

Adilcevaz anlamı nedir?

1315 tarihli Van Salnamesi’nde, ceviz ağaçlarıyla dolu ve ormanı andıran bu bölgenin eskiden “Vad-il Cavz” yani “Ceviz Vadisi” olarak adlandırıldığından bahsedilmektedir.

Bitlis Adilcevaz Türk mü?

Adilcevaz İlçesinin Etnik Yapısı Adilcevaz, Bitlis ilinde Türk nüfus oranının en yüksek olduğu yerleşim yeridir. İlçe merkezinin %80’i Türk’tür. İlçe merkezi daha önce sadece Türkler tarafından meskun edilmişti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir