İçeriğe geç

Çekek Sahası Nedir

Cekek yeri ne demek?

Tersane: 60 metre uzunluğa kadar her türlü gemi ve teknenin bakım, onarım, yenileme ve kışlama hizmetlerini, ayrıca 24 metre uzunluğa kadar olan teknelerin inşa hizmetlerini veren tesistir.

Çekek hizmeti nedir?

Yat ve su taşıtlarının karada bakım ve kışlama ihtiyaçlarını karşılayan kıyı tesislerini ifade eden bir kavramdır.

Tersane ruhsatı nasıl alınır?

Görev, Tersaneler, Tekne İnşa ve Tekne Bakım Yerleri Yönetmeliği uyarınca, kapsam dahilindeki kıyı tesisleri için işletme veya kısmi işletme izinleri almak üzere gerekli belgeleri eksiksiz hazırlamak ve Ulaştırma Bakanlığı’na (Denizcilik Devlet Müsteşarlığı) bir yazı göndermektir.

GSVP belgesi nedir?

Gemi veya tekne inşası başvuru belgesi (GSDP aracılığıyla edinilebilir). Sözleşmede gemi veya teknenin ilgili bayrak devleti yönetmeliklerine uygun olarak değiştirileceğini belirten özel bir hüküm yoksa, gemi değişikliğinin gözden geçirileceğini belirten yetkili veya tanınmış kuruluştan bir mektup (Yürürlükten kaldırıldı: OG–30737)

Tersaneler kime bağlı?

TERSANELER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MSB | T.C. Milli Savunma Bakanlığı

Türkiyede kaç tane marina var?

2 Eylül 2019 itibariyle: Türkiye’de bir, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde bir, Antalya’da altı, Ayvalık’ta bir, Bodrum’da dört, Didim’de bir, Fethiye’de bir ve Göçek’te altı. Toplamda Türkiye’de 39 marina var, bunlardan 8’i İstanbul’da, 5’i İzmir’de, biri Mersin’de, 4’ü Marmaris’te ve biri Yalova’da.

Marina nereye bağlı?

Mersin MarinaMersin MarinaMersin MarinaKonumÜlke:TürkiyeKonum:Yenişehir, Mersin14 hat daha

Tersanelerde yevmiye ne kadar?

👨‍🏭 Gemi inşa sektöründe (tersanede) bir kaynakçının günlük ücreti 1.400 TL ile 1.500 TL arasındadır. ♨️ Montaj ustasının günlük ücreti 1.500 TL’dir. Taşlama ustaları ise 1.200 TL günlük ücret almaktadır.

Tersane hangi sektöre giriyor?

Tersane faaliyeti: Sanayi girişimcileri tarafından, sanayide, denizcilik sektöründe; tersane tanımına giren işlevlerden bir veya birkaçının veya tamamının, yatırım, üretim, ihracat ve istihdam yaratılması yoluyla gerçekleştirildiği faaliyetlerin tümünü ifade eder.

Tersaneler ne iş yapar?

Tersaneler ve gemi ve diğer deniz araçlarının inşası, bakımı, onarımı, donatılması ve geri dönüşümü ile liman, iskele ve benzeri kıyı yapılarının işletilmesi, anlaşmaların ve karma sözleşme çalışmalarının yürütülmesi için gerekli uluslararası ilişkileri yürütmek.

P1 ve P2 belgesi nedir?

(a) P1 Yetki Belgesi: Yurt içi dağıtım faaliyetinde bulunanlara verilir. (b) P2 Yetki Belgesi: Yurt içi dağıtım faaliyetinde bulunanlara verilir. (9) TİO Tip Onay Belgesi: Ticari amaçla eşya taşımacılığı alanında taşımacılık faaliyetinde bulunan gerçek ve tüzel kişilere verilir.

LYBS ne demek?

Liman Yönetim Bilgi Sistemi (LYBS) hakkında eğitim ve bilgilendirme toplantısı, 11 Aralık 2009

Sg5 belgesi nedir?

Emlak ticaretiyle ilgili şirketlerde çalışmak isteyen kişiler, gerekli mesleki yeterliliğe sahip olup olmadıklarını belirlemek için bir sınava girmelidir. Bu sınavlardan önce katılımcılara gerekli dersler verilir. Seviye 5 Mesleki Yeterlilik Belgesi ile bir emlak acentesi açılabilir.

Tersane ne kadar kazanır?

Yıllara Göre Maaşlar Tersane Müdürü pozisyonu için 2024 yılında ortalama aylık maaş 122.000 TL iken, 2023 yılında bu ortalama 70 TL olacak.

Gemici ruhsatı nasıl alınır?

Kişi 18 yaşından küçükse, yasal velisiyle birlikte nüfus müdürlüğüne giderek “denizci alım mektubu” ve “ikamet belgesi” alır. Ebeveyn öğrencinin yanında değilse, ebeveyn öğrencinin bulunduğu notere gider, muvafakatname düzenler ve öğrenciye gönderir. Bu belgeyle birlikte öğrenciye “Denizci Olma” mektubu verilir.

Tersane müdürü nasıl olunur?

Üniversitelerde denizcilik işletmeciliği, denizcilik ve liman yönetimi veya deniz taşımacılığı ve yönetimi alanlarından mezun olanlar tersane yöneticisi olarak çalışabilirler. Bu alanları tamamlamamış ancak gerekli yönetim deneyimine sahip olanlar da tersane yöneticisi olarak çalışabilirler.

Tekne Üretici kodu nasıl alınır?

Üretici Kodu; Türkiye Cumhuriyeti Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na bağlı liman başkanlıklarına başvurularak alınır. Başvuruyu yapan kişi veya firmanın belediye tarafından lisanslandırılmış tekne üreticisi olması gerekmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir